July 3, 2012

DHS CORVIN MTB 2012


Iata-ma si la a II-a editie a concursului DHS Corvin MTB Maraton din Hunedoara.
Dupa editia 2011, cam esuata, m-am hotarat sa particip anul asta la traseul scurt. In luarea deciziei a avut un cuvant de spus si boala mea care a durat aproape 2 saptamani, dupa concursul de la Zalau. Din fericire mi-am revenit aproape total - inca nu prea merg antrenamentele mai lungi de 2 ore in timpul saptamanii - si sa nu uitam de caldurile care sunt momentan in tara. Ajuns la Hunedoara cu o zi inainte, am reusit sa ne cazam la o pensiune care era destul de aproape de zona de start. Dimineata ne-am trezit devreme si am luat micul dejun la castel. Pe la ora 9:15 m-am aliniat la start (vroiam sa prind un loc bun la start) impreuna cu cei din categoria Hobby. Daca nu pornesti cu cei de la elite, adica cei de la 90 de km atunci trebuie sa astepti, 15 respectiv 30 minute ca sa pornesti. Eu participand la traseul scurt am asteptat 30 de minute. Dupa start am pornit destul de tare, chiar am reusit sa ma mentin in primii zece, inceputul a fost destul de prafos si alunecos, incercam sa mentin o anumita distanta dar totusi sa raman in raza de atac.
Deja se simtea caldura care urma sa ne arda toata ziua. Dupa cativa kilometri am observat ca itinerarul meu nu coincide cu traseul, deci organizatorii au pus un traseu gresit facut. Dupa asta am decis sa nu mai respect sfatul antrenorului si sa merg cu 100% energie. Ajuns la primul punct de alimentare ma simteam bine si n-am mai oprit, dar dupa 200 metri mi-am pierdut flaconul. Stiam ca sunt situat bine si am riscat sa continui. Traseul devenea foarte interesant si rapid. Se putea rula cu viteza mare. Ajuns la primul sat am trecut si de un rau, dupa care a venit cea mai abrubta urcare, pe placul meu. Am reusit sa-o fac pe bicicleta, aici am simtit ca mai am putere in picioarele mele. Asa am rezistat fara apa pana la punctul 2 de alimentare aici am baut isotonice si am continuat. 
Dupa 500 de metrii am dat de o curba care m-a incurcat putin, poate si din cauza ca franele mele erau deja prea incalzite si nu mai aveau efect. Am cazut dar una doua m-am pus pe bike si am continuat in graba. Am pierdut un loc sau doua, dar continuam fara probleme. Si eu si bike-ul am scapat cu bine. In continuare am rulat ok cu o cadenta rezonabila pana la tunel acolo unde am reusit sa depasesc cativa concurenti care nu aveau faruri, inca odata norocul a fost de partea mea. Drumul care venea dupa tunel cred ca este cosmarul oricarui concurent, te scutura de nu mai puteai. Ajuns pe asfalt, am pedalat cat de tare am putut deoarece eram foarte aproape de finish si eram multi impreuna. Aici am constatat ca am iesit pe locul 2 in categoria mea.
Per total au fost 2 puncte nefavorabile pe traseul scurt, nemarcat corespunzator, primul din cauza caruia au fost concurenti care m-au depasit dupa ce ii depasisem cu 2 minute inainte, si al-doilea din cauza caruia unii au pierdut cateva locuri. 
Din fericire m-am oprit de fiecare data cand n-am vazut marcaje si m-am redirectionat repede. Traseul a fost interesant si mai piperat pentru un traseu de hobby, chiar mi-a placut foarte mult. Urcari abrubte, coborari lungite si pietroase, alunecoase. Cred ca a fost o buna idee sa particip pe traseul scurt. La final am ajuns cu un grup la un sprint si asa am ajuns pe locul 2 la categoria mea si 11 la general. Acesta a fost primul meu podium pentru care chiar trebuia sa lupt pana la capat.
Multe multumiri dl H. si dl A. fara ajutorul lor n-as fi ajuns la acest nivel si la acest concurs, lui Ioana pentru ajutorul moral, Freestyle, X-factor, Nutrend, Createch, Dotface pentru produse si servicii.
P.S.: Multumiri riderului de la Dirtbike care era in fata mea si a observat marcajul la o bifurcatie, fara el cred ca m-as fi dus in directia gresita :D 

No comments:

Post a Comment